Rivermead Project

Our brief
Our client had a rough idea of the layout of the project and we worked from a sketch provided to us. They wanted to increase their car parking space – while making sure that they didn’t turn their front garden into a paved area resembling an ugly car park. They also wanted to create a barrier to stop people from driving on their garden when turning in the adjacent roadway. The original lawn was struggling to survive and taking a lot of time and effort to maintain. Our client was keen to have a lawn that looked good all year round and easy to keep.

Project approach
We installed block paving in a grey colour with contrasting edging. A new circular artificial lawn was installed to give soft lines – and there was also a complementary circular feature within the paving to create connections between the paving outside the front door and the garden area.

The artificial lawn is low maintenance and gives a green lawn all year round. Shrubs were planted in a formal fashion, which helped to soften the new large paving area. Wooden posts and synthetic hemp rope were installed to give a defined boundary to the front garden and prevent people from driving onto the garden area. This project took two weeks to complete.