Burton Waters Project

Our brief
Our client wanted to keep their existing layout, but replacing all the old materials with new. This comprised a new patio, retaining wall, steps down to composite decking and different areas around the garden for plants.

Living near the water’s edge, they wanted to make sure the slab they chose was as easy to maintain as possible, after suffering with the notorious ‘black spot’ on the old concrete slabs.

Project approach
We replaced the old patio with a mixture of different porcelain slabs as these are non-porous, making it very easy to maintain and keep clean. We replaced the old rotting sleeper wall with decorative blockwork and installed LED lights on the edge of the patio. Oak sleepers were used to create small manageable beds for planting and a large planting area was also created, with stepping stones through to a bench area. Anti-slip composite decking was installed to aid our clients’ comfort when entering the water to get in their canoes. This project took three weeks to complete.